nieuws

‘Tijdig sluiten voorkomt agressie

Horeca

Er is een verband tussen sluitingstijd van een horecazaak en agressie. Dit concludeert het bedrijfschap Horeca en Catering uit het onderzoek ‘Openingstijden in de horeca’ dat zij onlangs heeft laten uitvoeren. Ruim een kwart van de onderzochte ondernemers denkt dat de kans op agressie en incidenten toeneemt bij vroegere sluitingstijden.

Deze opinie staat lijnrecht tegenover de uitkomst van een andere vraag uit hetzelfde onderzoek: heeft u de afgelopen drie maanden na sluitingstijd op straat rottigheid geconstateerd? Ja, zegt ruim tien procent van de bedrijven die sluiten tussen twee en vier uur ’s nachts. Nee, zegt 94 procent van de horecaondernemingen die uiterlijk om één uur dicht gaan. De conclusie moet dus luiden dat tijdig sluiten incidenten voorkomt.

Geef uw mening op dit standpunt door te stemmen. Op de homepage van zibb.nl/horeca vindt u iedere twee weken een andere stelling.

Reageer op dit artikel