nieuws

Hotel Leusden treft maatregelen

Horeca

Hotel Leusden, onderdeel van het Van der Valk-concern, heeft een aantal bouwkundige voorzieningen moeten treffen om te voldoen aan nieuwe eisen van de Leusdense brandweer. De tekortkomingen zijn vastgesteld bij een controle na het instorten van de parkeergarage in Hotel Van der Valk in Tiel.

Eind maart krijgt Hotel Leusden opnieuw controle. ‘En dan is alles in orde,’ aldus directeur R. Sordam. ‘Direct nadat we de adviezen van de gemeente hadden ontvangen, zijn we aan de slag gegaan.’ De verbeteringen betreffen hoofdzakelijk extra brandwerende voorzieningen. Aan de bouwkundige staat van het hotel, dat vier jaar oud is, wordt niet getwijfeld.

Wel moet het hotel een onderzoek laten uitvoeren naar lekkages van het dakterras dat het plafond vormt van de parkeergarage. ‘Met dat probleem kampen we al langer’, zegt Sordam. ‘Het blijkt erg moeilijk om het dakterras waterdicht te maken.’

Reageer op dit artikel