nieuws

Hotel Tiel waarschijnlijk niet voor Pasen open

Horeca

De bouwtechnische aanpassingen aan Hotel Tiel van horecabedrijf Van der Valk vergen meer tijd dan gedacht. Het is nog onduidelijk wanneer het hotel weer open gaat. Vorige week moest het van de gemeente Tiel de deuren sluiten. Van der Valk dacht vorige week nog dat de aanpassingen binnen enkele dagen klaar zouden zijn, maar dat duurt aanmerkelijk langer.

Aanleiding voor de sluiting van Hotel Tiel waren gebreken aan de constructie van het gebouw. Volgens Van der Valk-woordvoerder R. Brouwer wordt hard gewerkt aan de vereiste aanpassingen.

Onder toezicht van onafhankelijk bouwtechnisch bureau Arcadis krijgt het hotel extra zogenoemde verstijvingsschotten. Het ontbreken van dergelijke schotten was op 10 februari oorzaak van het instorten van het parkeerdek van het hotel.

Het is nog onduidelijk wanneer de werkzaamheden klaar zijn, zegt Brouwer. Van der Valk overweegt om naast de bouwtechnische aanpassingen, ook onderhoud te plegen en het hotel op enkele andere punten aan te passen. Het lukt waarschijnlijk niet om nog voor Pasen weer open te gaan.

Van de gemeente Tiel mag het hotel pas weer gasten toelaten, als alle vereiste aanpassingen zijn aangebracht. Onafhankelijke deskundigen zien erop toe of het hotel van Van der Valk aan de bouwtechnische vereisten voldoet.

Reageer op dit artikel