nieuws

IJsvak wil meer publiek uit België

Horeca

Als het aan de sector Fastfood & IJsbedrijven ligt trekt IJsvak volgend jaar meer ambachtelijke ijsbereiders uit België. Net als dit jaar krijgen zij dan ook de gelegenheid deel te nemen aan de vakwedstrijden om de Gouden IJsspatel en de Gouden IJscoupe.

‘Onze zuiderburen zijn zeer ice-minded’, weet vice-voorzitter Maarten Colijn. ‘IJsbereiders in België hebben echter geen enkel samenwerkingsverband. Enkele Vlamingen die dit jaar IJsvak bezochten, gaven aan dat zij er veel kennis en nuttige contacten met branchegenoten opdeden. Er blijkt voor hen behoefte aan zo’n evenement. Waarom zouden wij die mensen er dan niet nadrukkelijker bij betrekken?’ Een grotere Belgische deelname aan de vakwedstrijden sluit Colijn evenmin uit. ‘Als een Belg in de prijzen valt, dan is dat winst voor de branche. Een Nederlandse ijsbereider kan er wat van leren. En misschien roepen we wel een Belgisch kampioenschap in het leven.’

Reageer op dit artikel