nieuws

Interbrew krijgt inzage documenten

Horeca

De Belgische bierbrouwer Interbrew moet inzage krijgen in vervalste documenten. Op grond daarvan hebben onbekenden illegaal de aandelenkoers opgedreven. Het Hof van Beroep in Londen heeft bepaald dat diverse Britse media deze stukken vrij moeten geven, zo heeft Interbrew vrijdagmiddag 8 maart gemeld.

November vorig jaar meldden die media dat Interbrew concurrent South African Breweries wilde overnemen. Zij deden dat op basis van stukken die onbekenden hen hadden toegespeeld. Het Belgische bierconcern vermoedt dat degenen die de informatie overhandigden, dit alleen deden om de koers op te drijven en te profiteren van aandelentransacties. De Britse media wilden de stukken niet uit handen geven, om bronnen te beschermen.

Interbrew, dat in Nederland onder meer actief is met de merken Dommelsch, Oranjeboom en Hertog Jan, heeft de overnameplannen altijd ontkend. Via de rechter lukte het aanvankelijk niet de documenten in handen te krijgen, om te kijken wie achter de koersmanipulatie zat. In hoger beroep is dat nu wel gelukt. Interbrew stelt in een verklaring dat het ‘recht van het slachtoffer’ voorrang heeft gekregen op de rechten van de media om hun bronnen te beschermen.

Reageer op dit artikel