nieuws

Misset Horeca nr. 9 2002

Horeca

Deze week in Misset Horeca:
* Michelinbaas Brown
* Vut gaat in rook op
* Gaston Curfs streeft naar meer
* Cuba populair als horecathema

Michelinbaas Brown

Onder Derek Brown, de hoogste baas van Michelin, kreeg Nederland eindelijk een driesterrenrestaurant. In een afgemeten drie kwartier deed Brown deze week het Michelinbeleid uit de doeken. Zonder daarbij al te veel geheimen te onthullen: ‘We zijn geen consultants.’

Vut gaat in rook op

Geen eurocent vutuitkering, ondanks jarenlange premiebetaling. De bikkelharde realiteit voor honderde horecawerknemers die vervroegd willen stoppen met werken. Hun vut gaat in rook op door ordinaire pesterijtjes en onenigheid tussen KHN, vakbonden en het Nederlands Horeca Gilde.

Gaston Curfs streeft naar meer

VAn ‘allround medewerk’in een bistro via het gastheerschap opgeklommen tot patron-cuisinier. DAt is in het kort de loopbaan van Gaston Curfs. Hij kookt pas vijf jaar, maar is ambitieus. Hij wil graag tegen het niveau van een Michelin-ster aan koken.

Cuba populair als horecathema

Cuba is hard op weg één van de bekendste horecathema’s van dit moment te worden. Het borrelen, eten en swingen in een stoffige en gemoedelijke Caribische sfeer slaat aan. Van Havelte tot Oss, en van Doetinchem tot Schiedam. De Havana’s en Cuba Libres schieten als paddestoelen uit de grond.

Reageer op dit artikel