nieuws

Smaakpolitie gaat horeca overvallen

Horeca

Horecaondernemers opgelet: de ‘Smaakpolitie’ komt eraan. Vanaf donderdag 7 maart zendt de commerciële televisiezender SBS6 een nieuw programma uit waarin eten centraal staat. Onder de naam ‘De Smaakpolitie’ bezoeken programmamakers met de (verborgen) camera restaurants, cafetaria’s en eethuizen.

In het bijzijn van een voedingscontroleur neemt het team alles ‘brutaal’ onder de loep, zo kondigt SBS6 aan. De programmamakers willen zelfs de horecakeukens in om monsters te nemen en die laten onderzoeken in laboratoria, volgens de normen van de Keuringsdienst van Waren. ‘Het is vergelijkbaar met ons programma ‘Verboden in te rijden’, maar nu gaat het om eten in de breedste zin van het woord’, laat Christine Brown, woordvoerster van SBS 6 weten. De Smaakpolitie heeft ook een panel dat restaurants recenseert. Verder gaan deskundigen in op wat er bijvoorbeeld precies in een frikadel zit. Volgens SBS6 krijgen horecaondernemers van de zaken waar opnamen zijn gemaakt de gelegenheid om een weerwoord te geven op de bevindingen van Smaakpolitie.

Reageer op dit artikel