nieuws

Snackkoerier nr. 7 2002

Horeca

Deze week in Snackkoerier:
* Test bij pizzabezorgketens pakt negatief uit
* McDonalds voert opnieuw ranglijst aan
* Gokkasten illegaal terug in cafetaria’s
* Frituren blijkt een vak apart
* Winnend ijs promoten is een vak apart
* Vraag een proefnummer/abonnement aan

Test bij pizzabezorgketens pakt negatief uit

Foutieve bezorgen en een bedorven salade. Dit kwam naar voren uit een test die het SBS6-programma De Smaakpolitie hield bij een drietal pizzaketens. Met name New York Pizza en Domino’s laken de handelswijze van de programmamakers. Zij twijfelen aan hun goede bedoelingen.

McDonalds voert opnieuw ranglijst aan

Hamburgergigant McDonald’s staat opnieuw op kop in de ranglijst van fastfoodketens in Nederland. Dit blijkt uit de jaarlijkse Top 100 van de horecaconcerns die het vakblad Misset Horeca eerder deze maand publiceerde.

Gokkasten illegaal terug in cafetaria’s

KHN sector Fastfood en IJsbedrijven signaleert een toename van gokkasten in cafetaria’s.

Frituren blijkt een vak apart

Frituren is niet eenvoudig. Dat bleek op 11 maart tijdens de wedstrijd Alles uit de Frituur. De jury kreeg van de zestien deelnemende restaurantskoks soms gefrituurde gerechten voorgeschoteld, waar aan te merken was dat de bereider er nauwelijks raad mee wist.

Winnend ijs promoten is een vak apart

Voor IJssalon Florence in Nederweerst kon de titel IJssalon van het Jaar op geen beter tijdstip komen. Sinds vorig jaar is de ijssalon van Marcel en Marjon Janssen gevestigd in een nieuwe pand. Het klopte allemaal precies, zegt Marjon Jansen.

Reageer op dit artikel