nieuws

Belgen ontevreden over frietkwaliteit

Horeca

België wordt altijd afgeschilderd als het land van de bier en de frites. Toch zijn volgens marktonderzoeken lang niet alle Belgen even content over de kwaliteit van de hun geleverde waren. Met name de kwaliteit van de Belgische frites ligt de laatste tijd onder vuur. Om daar wat aan te doen is onlangs een nieuwe branchevereniging ‘Best Frites’ opgericht.

De Belgische consument is wel te spreken over zijn of haar ‘frietkot’, de patatkraam. Toch vragen ook Belgische consumenten zich steeds meer af hoe gezond de vette (patat)hap van de kraam wel is en zien we ook daar een terugloop van het aantal bedrijven. De nieuwe organisatie hoopt onder andere door meer kwaliteitscontrole en toezicht op het gebruik van vetten tot een beter en gezonder productimago te kunnen komen.

Reageer op dit artikel