nieuws

Deel Hotel Tiel weer in bedrijf

Horeca

De 124 hotelkamers van de Van der Valk-vestiging in de gemeente Tiel zijn vanaf woensdag 10 april weer beschikbaar voor gasten. Bij het inpandige zwembad is een tijdelijke ontbijtruimte voor de hotelgasten ingericht. Van der Valk hoopt over twee weken ook een tijdelijk restaurant in gebruik te kunnen nemen.

Dat heeft woordvoerder R. Brouwer van het concern dinsdag gezegd. De Tielse brandweer verklaarde dinsdag dat het hotelgedeelte en het niveau van het zwembad veilig zijn. Het bovenste niveau met receptie, restaurant, reisbureau en terrassen blijft voorlopig gesloten. Op deze verdieping stortte op 10 februari het parkeerdek in.

Van der Valk mocht kort na de instorting het in 1985 gebouwde complex weer openen. Later bleek echter dat zowel onder de receptie als onder het restaurant bouwfouten zijn gemaakt, waardoor er sprake was van een onveilige draagconstructie. Toen de gemeente Tiel op 15 maart onmiddellijke sluiting van dit gedeelte eiste, besloot de Van der Valk-directie om het hele complex maar te sluiten.

Tien dagen geleden liet de gemeente Tiel werkzaamheden aan het zwembad stilleggen, omdat het concern daarvoor geen vergunning had aangevraagd. Die aanvraag is nu alsnog ingediend. Van het zwembad wordt een tijdelijk restaurant met 150 zitplaatsen gemaakt. Brouwer verwacht dat de gemeente snel toestemming zal geven, zodat hotelgasten over twee weken over een restaurant kunnen beschikken.

Ongeveer 45 personeelsleden van Hotel Tiel kunnen weer aan het werk, aldus Brouwer. Voor de honderd vaste krachten was arbeidstijdverkorting aangevraagd. Een groot deel van hen heeft ondertussen werk gevonden bij andere Van der Valk-vestigingen. Voor de ruim honderd tijdelijke krachten is voorlopig geen plaats. Bruiloften en partijen, een belangrijke bron van inkomsten in Tiel, zijn voor onbepaalde tijd afgezegd.

De Van der Valk-directie gaat zich, zodra het tijdelijke restaurant klaar is, beraden op de situatie bij Hotel Tiel. Het is nog onduidelijk of het gesloten gedeelte wordt gerenoveerd. Brouwer sluit eventuele nieuwbouw niet uit.

Reageer op dit artikel