nieuws

Forse winstgroei Unilever bij krimpende omzet

Horeca

Unilever heeft in het eerste kwartaal van 2002 de nettowinst met 84 procent zien groeien tot 450 miljoen euro. De netto-omzet daalde in dezelfde periode met één procent naar 12,24 miljard euro. Dat heeft het concern gisteren bekendgemaakt.

De winststijging werd mede veroorzaakt door een lagere afdracht van rente, de verkoop van bedrijfsonderdelen en betere opbrengsten uit bedrijfsactiviteiten. De rentelast daalde met een kwart tot 320 miljoen euro.
De 400 topmerken waarop Unilever zich wil concentreren, boekten een omzetgroei van 3 procent. Zij maken nu 84 procent uit van de totale omzet van het voedingsconcern. Europa deed het wat groei betreft beter dan Amerika en Azië. In Europa steeg de autonome omzet, terwijl die in de Verenigde Staten en Aziatische landen niet of nauwelijks toenam.

Reageer op dit artikel