nieuws

Heineken introduceert nieuwe wegwerpfles

Horeca

Heineken komt met een nieuwe wegwerpfles. De bierbrouwer introduceert in mei een groene glazen fles van 25 centiliter in de supermarkt. Er is vraag naar, verklaarde een woordvoerster van Heineken vrijdag 26 april de stap.

Alle bierbrouwers in Nederland kennen dezelfde bruine statiegeldfles, het zogenoemde pijpje. De nieuwe fles, kleiner dan het bruine bierflesje (dertig centiliter), komt in een zogeheten 12-pack in de schappen te liggen. Met de kleinere flesjes mikt de brouwer op een steeds grotere groep mensen die minder drinken, aldus de woordvoerster. ‘Mensen willen bovendien niet altijd meer slepen met een zware krat.’

De fles is bedoeld voor eenmalig gebruik. Een statiegeldfles kan tot wel zestig keer worden hergebruikt. Volgens de woordvoerster voldoet Heineken aan alle afspraken die het bedrijfsleven en de overheid over verpakkingen hebben gemaakt. Heineken verkoopt al langer bier in een grote groene fles, de zogeheten long-neck. Ook die is bestemd voor eenmalig gebruik.

Reageer op dit artikel