nieuws

Misset Horeca nr. 16 2002

Horeca

Deze week in Misset Horeca:
* Israël
* Roy Pilgrim zoekt nieuwe combinaties
* Lunchen op zijn Limburgs
* Tapaswijnen: niet alleen uit spanje
* Vraag een proefnummer/abonnement aan

Israël

De hotel- en restaurantsector in Israël heeft het zwaar. Gasten blijven weg, toeristen laten het afweten uit angst voor nog meer bommen en granaten. Veel bedrijven staan aan de rand van de afgrond. Al 10.000 mensen verloren hun baan. ‘Dit kunnen we niet veel langer volhouden.’

Roy Pilgrim zoekt nieuwe combinaties

Dat kan nooit goed gaan, een restaurant met ambities in een arbeidersstad als Oss. Maar Cordial bewees het tegendeel door in enkele jaren van niets naar een Michelin-ster te groeien. Op zoek naar nieuwe wijnpareltjes neemt gastheer Roy Pelgrim wel eens een flesje mee naar huis, voor op de bank. Met instemming van de baas overigens.

Lunchen op zijn Limburgs

Koken voor lunchgasten in een bedrijfsrestaurant is wel degelijk een culinaire uitdaging, vindt Jan Kiewied. Hij bereidt dagelijks lunches voor het kantoorpersoneel van DSM in Sittard en hun zakenrelaties. Voor de rubriek ‘Kleine Kaart’ maakte hij drie gerechten met een Limburgs tintje.

Tapaswijnen: niet alleen uit spanje

Wie denkt dat tapas alleen lekker smaken bij een glas droge sherry heeft het mis. Ook andere fruitige en frisse wijn combineert goed met de hapjes. Niet alleen Spanje, de bakermat van de tapas, komt in aanmerking als wijnleverancier. Ook Frankrijk en Portugal hebben goede tapaswijnen in huis.

Reageer op dit artikel