nieuws

Misset Horeca nr. 17 2002

Horeca

Deze week in Misset Horeca:
* Ein mann mit mut
* Boerenkaas met eer
* Cider: een excellente dorstlesser
* Legionella getackeld
* Vraag een proefnummer/abonnement aan

Ein mann mit mut

Emmanuel Mertens. Van topkok tot bijstandstrekker in amper drie jaar tijd. Met zijn gezondheid balanceerde hij op het randje. In een doodlopende straat in Hamburg krabbelt hij op. Nog één keer vertelt hij zijn indringende relaas over de keerzijde van de gastro-glamour. ‘Zo werkt dat niet, mijnheer Mertens.’

Boerenkaas met eer

Voor het grootste deel van Nederland onbekend, maar voor ’s lands boerenkaasmakers een erezaak. De Jan den Besten-trofee. Ellie en Kees van Wees sleepten ’m dit jaar in de wacht dankzij ‘een perfecte smaakharmonie van vet, room en zout’.

Cider: een excellente dorstlesser

In Engeland en Ierland veel gedronken. Hier nagenoeg onbekend. Cider. Vaak aangeduid als een biersoort, maar daar heeft het op natuurlijke wijze vergiste appelsap niets mee te maken. Maar onbekend hoeft niet onbemind te blijven. Cider met ijs is, zeker in de zomer, een excellente dorstlesser.

Legionella getackeld

Gespecialiseerde bedrijven bieden apparaten en filters aan om de gevaarlijke bacterie te tackelen. Een aantal grote hotels heeft inmiddels z’n zinnen gezet op het hygiënisch totaalbeheerssyteem van TWMS in Best. Saillant detail: TWMS is gedekt tegen letsel- en zaakschade, mocht onverhoopt toch besmetting in een van de hotels uitbreken.

Extra: Raad & Daad

Elke 14 dagen: de losse bijlage Raad & Daad met daarin heldere adviezen en praktische tips voor horecaondernemers.
Deze aflevering:•
Hoe beoordeelt de bank mijn aanvraag?•
Meer verkopen zonder opdringerig te zijn•
Help, de pers wil me spreken!
Exclusief voor abonnees

Reageer op dit artikel