nieuws

Pretboulevard Miracle Planet weer open

Horeca

De amusementsboulevard Miracle Planet in Enschede gaat na de zomer weer open. Het mega-pretpark, dat 45 miljoen euro kostte, ging in mei vorig jaar dicht wegens grote exploitatieverliezen. Miracle Planet heeft twee nieuwe eigenaren.

De amusementsboulevard Miracle Planet in Enschede gaat na de zomer weer open. Het mega-pretpark, dat 45 miljoen euro kostte, ging in mei vorig jaar dicht wegens grote exploitatieverliezen. Miracle Planet heeft twee nieuwe eigenaren. Het vastgoed van Miracle Planet is overgenomen door Redema Beheer uit IJsselsteijn en de Museum Vastgoed Groep uit Amsterdam. De naam en de opzet van de pretboulevard gaan veranderen. Met een aantal exploitanten hebben de eigenaren overeenstemming bereikt.

Nieuwe onderdelen zijn een groots fitnesscentrum annex sauna, een kinderspeelparadijs en mogelijk een overdekte ijsbaan van vierhonderd meter. Voor laatstgenoemde voorziening is nog geen financiële dekking gevonden. Een aantal gemeenten in Twente is om een bijdrage gevraagd.

Enkele attracties blijven, zoals de kartbaan, de evenementenhal, een nagebouwde jungle en de bioscoop. De vorige eigenaar Reggeborgh leed vorig jaar een exploitatieverlies van circa negen miljoen euro. Daarop besloot de exploitatiemaatschappij Miracle Planet voor een groot deel te sluiten.

Reageer op dit artikel