nieuws

Reggaefestival Borculo geschrapt uit angst voor blowtje

Horeca

Het internationale reggaefestival dat op 3 augustus in Borculo zou plaatsvinden, gaat niet door. Reden daarvoor is dat een belangrijke financier niet wil dat het publiek een jointje rookt.

Het gaat om de Borculose Stichting Cultuur Sport en Spel. ‘In onze statuten staat dat wij ons willen inzetten voor de leefbaarheid van Borculo. Daar verstaan wij iets anders onder dan het roken van drugs’, zegt een woordvoerster.

De organisator van het festival is met stomheid geslagen. ‘We hebben oktober vorig jaar alles doorgenomen. Vreemd dat men nu opeens met bezwaren komt. Iedereen weet toch dat reggaefans van een blowtje houden?’

De initiatiefnemer van het festival heeft op de lokale omroep een eigen reggaeprogramma. Hij staat in contact met artiesten in de internationale reggaescene. ‘Door die contacten kon ik bands uit Denemarken en Amerika vastleggen. Gelukkig waren er nog geen contracten getekend, maar mijn geloofwaardigheid is wel in het geding. Reggaebands zullen zich wel twee keer bedenken voordat ze opnieuw met mij in zee gaan’, verzucht de Borculoër.

Het festival had een budget van 12.000 euro. ‘Als zich op zeer korte termijn geen nieuwe sponsor meldt, gaat het festival dus echt in rook op’.

Reageer op dit artikel