nieuws

Sligro neemt Em-Té Supermarkten over

Horeca

Groothandel Sligro neemt de Brabantse supermarktketen Em-Té Supermarkten over. Dat heeft Sligro dinsdagmorgen 16 april voorbeurs bekendgemaakt.

Sligro betaalt voor Em-Té 35 miljoen euro. Van de overnamesom bestaat 28 miljoen euro uit goodwill. De groothandel neemt tevens de bedrijfs- en winkelpanden over van Em-Té. Hiermee is een extra investering gemoeid van 17 miljoen euro. De overname heeft geen invloed op de werkgelegenheid. De huidige directie en het management blijven aan het bedrijf verbonden.
Em-Té behaalde in 2001 een consumentenomzet van103 miljoen euro. De nettowinst bedroeg vorig jaar 4 miljoen euro. Sligro heeft haar huidige supermarktactiviteiten ondergebracht in dochter Prisma (Meermarkt, Golff, Attent en Zomermarkt/Rekra). Die boekten vorig jaar een gezamenlijke omzet van 441 miljoen euro. Prisma en Em-Té zijn lid van inkooporganisatie Superunie.

Reageer op dit artikel