nieuws

Voorzitter FNV Horecabond stapt op

Horeca

Voorzitter M. Koster van de FNV Horecabond heeft eieren voor haar geld gekozen. Zij heeft het oordeel van een buitengewoon ledencongres niet afgewacht en heeft donderdag 4 april haar functie neergelegd. Dat heeft de vice-voorzitter van de vakbond, B. Francooy, gemeld na afloop van een bijeenkomst van de bondsraad.

In februari zegde het bondsbestuur het vertrouwen in de voorzitter op. De reden daarvoor is niet bekendgemaakt. Rond Kosters herbenoeming in 1997 ontstond ook al een bestuurscrisis. Volgens zeggen viel haar manier van leidinggeven niet goed. Met een nipte meerderheid werd zij toen wel herkozen.

In de bondsraad, het parlement van de vakbond, kregen de strijdende partijen donderdag beide de kans hun zegje te doen. Volgens Francooy besloot de voorzitter, die al enige tijd ziek thuis zit, zelf met onmiddellijke ingang op te stappen.

Voorlopig neemt de vice-voorzitter de voorzitterstaken op zich. Een opvolger moet nog gezocht worden. De bondsraad zou aanvankelijk een preadvies opstellen voor het buitengewone congres, dat later in het voorjaar bijeen zou komen.

Reageer op dit artikel