nieuws

Bierbrouwers steunen pilot vervoer over water

Horeca

De bierbrouwers Bavaria, Grolsch, Heineken en Interbrew hebben de intentie uitgesproken mee te doen met de Distrivaart-pilot voor transport over water.

De pilot moet ervaring opleveren met de logistieke en technische aspecten van het vervoer van pallets via water, overslagpunten en wegvervoer. Het doel van dit project is om een landelijk dekkend transportnetwerk voor de binnenvaart te ontwikkelen voor het vervoer van consumptiegoederen van fabrieken naar supermarkt-dc’s.
Komende zomer zal een speciaal ontwikkeld binnenvaartschip zijn eerste ronde varen. De route loopt onder andere langs de plaatsen Den Bosch, Oosterhout en Zwolle. Via overslagpunten worden de goederen over de weg verder gedistribueerd naar de dc’s van onder meer Albert Heijn en Schuitema.

Reageer op dit artikel