nieuws

Bindmiddel neutraliseert smaken

Horeca

Micri is een nieuw product voor het bereiden van desserts, patisserie, chocolaterie en andere keukenbereidingen. Het vormt om de moleculen van de ingrediënten een laagje, waardoor deze fixeren. De invloed van zuren, alcohol, water en olie wordt daardoor geneutraliseerd in de binding.Micri ziet eruit als een gelei en is volledig neutraal van smaak en kleur. […]

Micri is een nieuw product voor het bereiden van desserts, patisserie, chocolaterie en andere keukenbereidingen. Het vormt om de moleculen van de ingrediënten een laagje, waardoor deze fixeren.

De invloed van zuren, alcohol, water en olie wordt daardoor geneutraliseerd in de binding.Micri ziet eruit als een gelei en is volledig neutraal van smaak en kleur. Het is een vegetarisch product op basis van maniok en bevat geen vet of enig ander substituut. Het is wel rijk aan vitamines en proteïnen. Om het product te kunnen gebruiken, moet het eerst met een staafmixer volledig glad worden gemaakt.

Enkele kooktoepassingen: Micri en geraspte kaas: roerend oplossen op een inductieplaat voor een kaassaus. Micri en vruchtenpuree: wordt een coulis. Verschillende smaken zijn naast elkaar te gebruiken zonder in elkaar over te lopen. Na invriezen wordt dit een rozet van flexibele coulis. Micri in een sorbetchampagne (foto) met parfait van gianduia en guinettes. Tot slot: emulsies van vinaigrette, beurre d’orange, eiwitten en sauzen.

Voor informatie: ISPC, Breda. Tel. (076) 572 67 26.

Reageer op dit artikel