nieuws

Grote drukte in attractieparken

Horeca

De Nederlandse attractieparken hebben tijdens de twee pinksterdagen tienduizenden bezoekers ontvangen. Door het mooie weer lagen de bezoekersaantallen aanzienlijk hoger dan vorig jaar. Madurodam, de Efteling en Duinrell behoorden tot de favorieten.

Het Haagse attractiepark Madurodam kreeg zondag en maandag, in vergelijking met de pinksterdagen van 2001, 25 tot 30 procent meer bezoekers. In het park Duinrell in Wassenaar steeg het aantal bezoekers ten opzichte van vorig jaar met 5 procent. Het bijbehorende bungalowpark, dat dit jaar fors werd uitgebreid, was volledig volgeboekt. Op de camping van Duinrell stonden 12 procent meer kampeerders dan vorig jaar.

Dierentuin Burgers’ Zoo in Arnhem werd bezocht door 32.000 mensen. De Efteling in Kaatsheuvel ontving zondag en maandag 50.000 gasten. Het Dolfinarium in Harderwijk boekte de hoogte bezoekeraantallen sinds vier jaar. Maandagochtend gingen de poorten van het park zelfs eerder open om de wachtende gasten binnen te laten.

De Floriade bij Vijfhuizen in Haarlemmermeer trok beide pinksterdagen in totaal 40.000 bezoekers. Maandag noteerde de internationale tuinbouwtentoonstelling haar 500.000ste bezoeker.

De tentoonstelling mikt tot de sluiting in oktober dit jaar op zo’n 2,7 miljoen betalende bezoekers. Volgens een woordvoerder van de Floriade heeft het evenement tot nu toe opvallend veel buitenlandse gasten getrokken. Met name het aantal gasten uit Aziatische landen is driemaal zo groot als verwacht. De belangstelling uit Nederland blijft daarbij wat achter. De zegsman denkt dat veel Nederlanders hun bezoek aan de Floriade nog uitstellen. In de voorverkoop zijn 650.000 toegangskaarten verkocht, die lang nog niet allemaal zijn gebruikt.

Reageer op dit artikel