nieuws

Hoteleigenaar tapte water af van sneeuwmachine

Horeca

Een hoteleigenaar in de Oostenrijkse Alpen blijkt water te hebben afgetapt van een sneeuwmachine om zo geld te besparen. Het water kwam in de hotelkamers gewoon uit de kraan en was volgens de politie absoluut ongeschikt voor consumptie.

Het trendy hotel in St. Johann in de provincie Salzburg is een belangrijke trekpleister voor beroemdheden uit de sportwereld. Onder anderen autocoureur Ralf Schumacher en voetballer Andreas Herzog hebben er op de gastenlijst gestaan.

Medio maart kreeg de politie het vermoeden dat de hoteleigenaar met het water knoeide. Technici stuitten in de kelder op een pijpleiding, die aan het sneeuwkanon vast bleek te zitten. Het bedrijf dat de sneeuw aanmaakt, wist voor zover bekend van niets. Een sneeuwkanon voorziet de skipistes van kunstsneeuw bij gebrek aan natuurlijke sneeuw.

Volgens de politie zat het water uit de machine zo vol bacteriën en andere vuiligheid dat de hotelgasten het nooit hadden mogen krijgen. Aanvankelijk ontkende de hoteleigenaar in alle toonaarden.

De politie spreekt van een van de meest ongebruikelijke vormen van diefstal die ze ooit heeft meegemaakt, aldus het Oostenrijkse persbureau APA. Vermoedelijk is de gemeente St. Johann voor 40.000 euro het schip ingegaan. Het hotel is momenteel gesloten in verband met het laagseizoen. Het is echter de bedoeling dat het in mei zijn deuren weer opent.

Reageer op dit artikel