nieuws

Megabioscoop Diemen mag

Horeca

In Diemen mag een bioscoop met zestien zalen komen. De bezwaren tegen de komst van de megabioscoop zijn door de Raad van State afgewezen. Donderdag 16 mei is de uitspraak bekendgemaakt.

Tegen de komst van de bioscoop is veel verzet geweest, onder andere van de Hogeschool Holland in Diemen en van het bioscoopbedrijf Pathé. Pathé, eigenaar van de megabioscoop Pathé ArenA, is bang voor teruglopende bezoekersaantallen in haar zalen in Amsterdam. De Hogeschool vreest met name dat de komst van de bioscoop zal leiden tot verkeersonveiligheid en parkeeroverlast.

De Raad van State wees de bezwaren van de hand. Uit onderzoek blijkt dat de komst van de megabioscoop de aantrekkingskracht van bioscopen in de binnenstad kan beïnvloeden, maar die invloed is niet sterk, aldus de voorzitter.

Reageer op dit artikel