nieuws

North Sea Jazz Londen voorlopig van de baan

Horeca

Dit jaar komt er zeker geen North Sea Jazz-festival in Londen. De economische malaise na de aanslagen van 11 september vorig jaar in de Verenigde Staten heeft ervoor gezorgd dat het festival niet kan rekenen op voldoende sponsoren.

Dat heeft festivaldirecteur T. van den Hoek dinsdag 14 mei bekendgemaakt tijdens een persbijeenkomst in Den Haag. In februari werd bekend dat de organisatie van het North Sea Jazz Festival in Den Haag bezig was met de voorbereidingen van een vergelijkbaar evenement in Londen. De Britse hoofdstad zou daarmee na Kaapstad de tweede buitenlandse stad zijn waar het festival neerstrijkt.

Van den Hoek reist binnenkort naar Londen. Hij hoopt dat zijn evenement in 2003 of anders in 2004 alsnog de sprong over de Noordzee kan wagen. Als hij daar niet in slaagt, overweegt hij het plan-Londen te laten vallen.

In Den Haag staat North Sea Jazz dit jaar gepland op 12, 13 en 14 juli. Het Londense broertje had ook ergens in juli moeten plaatshebben.

De Nederlandse moedervariant van North Sea Jazz lijkt ook de komende jaren in Den Haag te worden gehouden. Van den Hoek gaf dinsdag aan dat hij ook na 2005, als de Statenhal van het Nederlands Congres Centrum (NCC) is gesloopt, in hetzelfde gebouwencomplex wil blijven met zijn festival. Hij eist daarvoor wel bepaalde garanties. Als het NCC die niet kan geven, dreigt een mogelijk vertrek naar Rotterdam (Ahoy’) of Utrecht (Jaarbeurs). Van den Hoek is al in gesprek met de eigenaren van deze zalencomplexen.

Reageer op dit artikel