nieuws

Oerol Festival ondanks overlast onmisbaar

Horeca

Eilandbewoners van Terschelling ondervinden veel overlast van het Oerol Festival, maar zouden het niet willen missen. Dit blijkt uit een onderzoek dat in opdracht van de Oerol-organisatie is uitgevoerd.

Eilanders ondervinden vooral veel overlast van de overvolle winkels tijdens het culturele festival. Bewoners zouden het echter jammer vinden als Oerol zou verdwijnen. Bijna 40 procent reageerde op de schriftelijke enquête die onder 1800 mensen was verspreid.

Uit het onderzoek blijkt verder dat het straattheater het meest populaire onderdeel is van het festival, terwijl de beeldende kunst de laagste score krijgt van de eilandbewoners. Oerol vindt dit jaar plaats van 14 tot en met 23 juni. Het festival trekt jaarlijks ongeveer 40.000 bezoekers.

Reageer op dit artikel