nieuws

Professor Papilletje moet kinderen gezonder laten eten

Horeca

Professor Papilletje is het nieuwe wapen van Euro-Toques in de strijd tegen de smaakvervlakking bij de jeugd. Speciaal om bij kinderen aandacht te vragen voor gezond en smakelijk eten, is de figuur van Professor Papilletje gecreëerd.

Acteur Bram van der Vlugt speelt de rol van deze voedingsdeskundige.‘We proberen in de taal van de kinderen te communiceren’, legt de pr-functionaris van Euro-Toques, Bram Loman, uit. ‘We willen kinderen bewust maken van wat ze allemaal in hun lijf stoppen.’ Loman verwacht dat deze benadering aan zal slaan. In Groot-Brittannië gingen kinderen er zelfs meer groente en fruit door eten.

De videofilm van de professor zal worden gebruikt tijdens de ‘Week van de Smaak’, die op maandag 13 mei begint. Op 130 scholen geven koks dan smaakles. De videofilm dient daarbij als lesmateriaal. De film is verder naar verschillende media gegaan om de kooklessen te promoten.

Overigens gaat Euro-Toques niet alleen in deze week de aandacht van de kinderen vragen. Door het hele jaar heen willen koks les geven op in totaal zo’n driehonderd scholen.

Reageer op dit artikel