nieuws

Vijf gewonden bij schietpartijen horeca Amsterdam

Horeca

Een 27-jarige Amsterdammer heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in Amsterdam-Oost in twee cafés drie mensen neergeschoten. Voor de schutter de bars binnenliep, schoot hij op straat al een persoon neer. De dader raakte door messteken zelf ook zwaargewond.

Zaterdag 4 mei hield de politie een man aan die betrokken zou zijn bij de steekpartij, waardoor de schutter gewond raakte. De politie zegt niet te weten waarom de schutter, die tot zondag in levensgevaar verkeerde, zich zo gewelddadig gedroeg.

De schutter maakte zijn eerste slachtoffer rond 01.00 uur ’s nachts in de Celebesstraat. Hij blokkeerde met zijn auto het verkeer, waarna hij ruzie kreeg met een 39-jarige Amsterdammer die met zijn auto op de wagen van de schutter botste. Hij schoot de Amsterdammer in zijn onderlichaam.

De schutter liep daarna een café in de Eerste Van Swindenstraat binnen. Daar kreeg hij het aan de stok met vermoedelijk een bekende. Op straat schoot hij de kennis in de buik. Vervolgens begaf hij zich naar een bar in de Wagenaarstraat. Tijdens een worsteling met een 42-jarige bezoeker van het café, die weigerde de verdachte naar het ziekenhuis te brengen, vielen de twee in een kelder. De schutter trok weer zijn wapen en raakte de man in zijn arm. Vanuit de kelder trof hij ook een vrouw die achter de bar stond.

De politie vond de schutter uiteindelijk in de Eerste van Swindenstraat. Hij bleek zwaar gewond als gevolg van messteken die hem in het laatste café waren toegebracht. De vier slachtoffers die de schutter maakte, zijn buiten levensgevaar, aldus de politiewoordvoerder. Zondag lag een van hen nog in het ziekenhuis.

Reageer op dit artikel