nieuws

Eis Heineken tegen Quilmes afgewezen

Horeca

De rechtbank van Luxemburg heeft de eis van Heineken in de rechtszaak tegen zijn Argentijnse partner Quilmes afgewezen. De bierbrouwer wilde dat de rechtbank de gedeeltelijke fusie tussen Quilmes en de Braziliaanse brouwer Ambev bevroor in afwachting van een uitspraak van de Internationale Kamer van Koophandel in Parijs.

Heineken bestrijdt de verkoop van 36 procent van de aandelen van Quilmes aan Ambev omdat het recht zegt te hebben op een gelijke overeenkomst met Quilmes. Heineken heeft via een gezamenlijke onderneming een belang van vijftien procent in Quilmes en wilde dat graag uitbreiden. Door de deal met Ambev lijkt de weg naar de gesloten Zuid-Amerikaanse biermarkt voor Heineken afgesloten.

Heineken wil de overeenkomst bestrijden bij de Internationale Kamer van Koophandel in Parijs. Het duurt echter nog een paar maanden voordat duidelijk wordt of deze zaak in behandeling wordt genomen. Tot die tijd wilde Heineken bevriezing van de overeenkomst om te voorkomen dat Ambev intussen deels vergroeit met Qulimes.

Quilmes heeft tijdens de behandeling van de rechtszaak beloofd tot 15 september de overeenkomst met Ambev niet te effectueren, aldus een woordvoerster van Heineken dinsdag. Een reden voor die datum kon zij niet geven. ‘We hebben in ieder geval drie maanden gewonnen.’

Reageer op dit artikel