nieuws

Geen staatssteun meer voor Duitse ‘Schnaps

Horeca

Duitsland moet stoppen met het verlenen van overheidssteun aan producenten van graanjenever, zoals de bekende ‘Schnaps’. De Europese Commissie noemt deze steunverlening in strijd met de vrije markt voor industriële producten.

Volgens een Europese regeling uit 1989 is graanjenever geen agricultureel maar juist een industrieel product. Duitsland is echter al die jaren de binnenlandse distilleerders staatssteun en fiscale douceurtjes blijven verstrekken op grond van landbouwregelingen.

De Europese Commissie besloot woensdag 19 juni dat Duitsland hieraan een eind moet maken. Binnen een jaar dienen veranderingen te zijn doorgevoerd en is staatssteun taboe. Over de totale omvang van de betaalde staatssteun zijn geen cijfers beschikbaar.

Reageer op dit artikel