nieuws

Nestlé bundelt Amerikaanse ijsdivisie met Dreyer’s

Horeca

Het Zwitserse Nestlé bundelt zijn Amerikaanse ijsactiviteiten met die van branchegenoot Dreyer’s. Nestlé brengt zijn ijsdivisie onder in een nieuwe onderneming en krijgt ongeveer 67 procent van de aandelen van Dreyer’s in handen.

Het Zwitserse concern, dat onder meer het ijsmerk Häagen-Dazs bezit, had al 23 procent van Dreyer’s in bezit. Met de transactie naderen de Zwitsers de grootste speler op de wereldijsmarkt op slechts enkele procenten. Het marktaandeel van de Zwitsers op de mondiale ijsmarkt komt nu op circa vijftien procent. De nummer één, het Brits-Nederlandse Unilever, blijft marktleider met zeventien procent.

De transactie tussen Nestlé en Dreyer’s is voltrokken met gesloten beurzen. De omzet van Dreyer’s, dat onder meer de in Amerika bekende ijsmerken Edy’s en Starbucks voert, bedroeg vorig jaar 1,4 miljard dollar (1,47 miljard euro).

Reageer op dit artikel