nieuws

‘Restaurants mogen geen gratis drank aanbieden

Horeca

De Stichting Alcoholpreventie (STAP) klaagt deze week dertig restaurants aan bij de Reclame Code Commissie. De restaurants adverteren volgens de STAP, tegen de regels in, schriftelijk en via internet met gratis flessen wijn, aperitieven, een cocktail of een gratis glas alcoholhoudende drank bij aankomst of vertrek.

Volgens de STAP verbiedt de reclamecode voor alcoholhoudende drank het maken van reclame voor gratis verstrekken van alcoholische dranken. De vondst van overtredingen bij dertig restaurants is, zo vermoedt de stichting, slechts een ‘topje van de ijsberg’.

In Nederland is alcoholreclame wettelijk toegestaan. De vrijheid ervan staat volgens de STAP steeds meer onder druk omdat ‘de betrokken branches de vrijwillig gemaakte afspraken (zelfregulering) onvoldoende nakomen’. De stichting concludeert dat ook de horeca de gemaakte reclameafspraken onvoldoende naleeft.

Reageer op dit artikel