nieuws

Veerman wil nieuw café in Volendam

Horeca

Het college van burgemeester en wethouders van Volendam wil in principe meewerken aan een nieuwe horecavergunning voor cafébaas Jan Veerman. Veerman zegt het café nodig te hebben om het geld te verdienen dat hij de slachtoffers van de cafébrand moet betalen.

Veerman heeft de nabestaanden en slachtoffers een miljoenenbedrag in het vooruitzicht gesteld, op voorwaarde dat hij een nieuwe horecagelegenheid kan beginnen op de dijk. In de kringen van nabestaanden is begrip voor dit standpunt, maar de gemeente hield zich tot dusverre op de vlakte.

De nieuwe vergunning zou Veerman de gelegenheid bieden op een andere plek aan de Volendammer Dijk een horecaonderneming te beginnen. In het pand waarin café De Hemel was gevestigd, zouden winkels en kantoren moeten komen.

Meer eisen
Volgens een gemeentewoordvoerder komt het voorlopige standpunt van het college slechts voor een deel tegemoet aan de wensen van Veerman. Zo kan de gemeente niet meegaan in zijn wens in het nieuwe gebouw op twee verdiepingen horeca-activiteiten te beginnen. Evenmin kan de gemeente volgens de woordvoerder tegemoetkomen aan de wens van Veerman afstand te doen van het regresrecht. Dit biedt de gemeente de gelegenheid bij een aansprakelijkheidsstelling voor de caféramp de schade te verhalen op de veroorzaker.

Reageer op dit artikel