nieuws

Britse toeristen meest vaak slachtoffer misdrijf

Horeca

Toeristen uit het Verenigd Koninkrijk worden in Amsterdam het vaakst bestolen of beroofd, gevolgd door Amerikanen, Fransen, Duitsers, en Italianen. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2001 van de Amsterdam Tourist Assistance Service (ATAS).

ATAS is een organisatie die praktische hulp en emotionele steun verleent aan buitenlandse toeristen die in de hoofdstad het slachtoffer zijn geworden van een misdrijf. De cijfers over de hulpverlening die ATAS biedt, zeggen overigens niets over het daadwerkelijke aantal gedupeerde toeristen. Gemiddeld komt tien procent van de buitenlanders die aangifte doen bij de politie, bij ATAS terecht voor hulp.

De meeste slachtoffers zijn mannen (410). In 273 van de gevallen ging het om stellen en in 185 gevallen om vrouwen. Bij ATAS meldden zich 165 mensen uit het Verenigd Koninkrijk, 112 Amerikanen, 66 Duitsers, 84 Fransen en 61 Italianen.

Reageer op dit artikel