nieuws

Heineken bereid bod op Quilmes te evenaren

Horeca

Heineken blijft geïnteresseerd in het verwerven van een belang van 36 procent in zijn Argentijnse partner Quilmes Industrial (Quinsa). De brouwer is daartoe bereid het bod te evenaren dat het Braziliaanse Ambev uitbracht op dit aandeel.

De rechtbank heeft de transactie tussen Quilmes en Ambev opgeschort tot minimaal 15 september 2002, hangende een uitspraak door de internationale kamer van koophandel in Parijs. Als de uitspraak luidt dat de verkoop aan Ambev ongedaan moet worden gemaakt, dan zal Heineken alsnog een bod uitbrengen op het aandeel.

In mei stemde de familie Bemberg, de grootste aandeelhouder van Quilmes, in met de verkoop van het aandeel aan Ambev. Heineken had volgens eerdere afspraken vooraf over deze deal moeten worden ingelicht. Lokale media melden dat Quilmes met Ambev ging onderhandelen omdat het bod van Heineken niet hoog genoeg was.

Reageer op dit artikel