nieuws

Hotel De Wereld wordt weer echt hotel

Horeca

Hotel De Wereld in Wageningen wordt weer een echt hotel. Het gebouw, waar de Duitsers in mei 1945 in het bijzijn van prins Bernhard de capitulatie ondertekenden, wordt nu veelal gebruikt voor conferenties. De Wageningen Universiteit, eigenaar van het gebouw, grijpt een opknapbeurt van het interieur aan om Hotel de Wereld weer zijn oorspronkelijke bestemming te geven.

De universiteit heeft inmiddels een exploitant gevonden die een hotel annex restaurant wil beginnen in De Wereld. Volgens P. Booman van de Wageningen Universiteit komt er een hoogwaardig hotel met een beperkt aantal kamers.

Het interieur van Hotel De Wereld was volgens Booman hard aan een opknapbeurt toe. De entree, hal en ontvangstruimte waren in slechte staat. De capitulatiezaal, waar de Duitse overgave werd ondertekend, wordt zoveel mogelijk in oude glorie hersteld. Tot nu toe zaten er in Hotel De Wereld voorzieningen voor studenten. De Wageningen Universiteit hoopt dat de vestiging van een hotel bijdraagt aan beter onderhoud. De capitulatiezaal blijft wel open voor het publiek en voor lezingen.

De buitenkant van het gebouw is nog in goede staat. Het in oude glorie herstelde Hotel De Wereld moet in november 2003 weer als hotel in gebruik worden genomen. De Wageningen Universiteit blijft wel eigenaar van het historische pand.

Reageer op dit artikel