nieuws

Massale overtreding Drank- en Horecawet op Texel

Horeca

Uit een grootscheepse actie van de Keuringsdienst van Waren blijkt dat 64 procent van de ondernemers op Texel de Drank- en Horecawet overtreedt. De dienst bezocht vrijdag en zaterdag 109 bedrijven op het waddeneiland. Dat maakte ze dinsdag 9 juli bekend.

Het was de eerste keer dat de keuringsdienst zo’n grote actie uitvoerde, zegt een woordvoerder. Hij is niet echt te spreken over het aantal overtredingen. ‘We vinden de resultaten behoorlijk slecht.’ Voorzitter J. Nauta van Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Texel, noemt de resultaten van de actie teleurstellend. ‘Onze leden weten heel goed dat verkoop aan jongeren onder zestien verboden is. Wij doen ook veel aan voorlichting op dit gebied.’ Nauta vindt het meer dan terecht dat overtreders een proces-verbaal krijgen.

Volgens de voorzitter is er op Texel een goed overleg tussen horeca, gemeente en politie. ‘Maar we hebben de individuele ondernemers natuurlijk niet aan een touwtje.’ Nauta zegt verder dat ‘de losse hand van schenken’ op het Waddeneiland niet tot extra ongeregeldheden leidt.

De verkoop van alcohol door cadeaushops noemt de voorzitter ‘tamelijk onschuldig’. Het betreft volgens hem samengestelde pakketten van typisch Texelse producten. ‘In die pakketten zitten ook producten die alcohol bevatten, maar het is niet zo dat deze winkels massaal bier verkopen.’

Reageer op dit artikel