nieuws

NFI ontdekt geen groeihormoon in frisdrank

Horeca

Frisdranken van bedrijven die zijn aangesloten bij de NFI, de Nederlandse Frisdranken Industrie, zijn niet besmet met het MPA-hormoon. Dat heeft de NFI woensdag 11 juli laten weten. De brancheorganisatie zegt samen met de Keuringsdienst van Waren uitvoerig onderzoek te hebben gedaan.

Vorige week zijn bij twee Belgische bedrijven frisdranken gevonden die besmet waren met MPA. Dit verboden groeihormoon voor de diervoederindustrie kwam via het Belgische bedrijf Bioland terecht in glucosesiroop die sommige frisdrankproducenten als zoetmiddel gebruiken.

Eerder lieten Coca-Cola en Pepsi Cola al weten geen klant te zijn van Bioland. Zij gebruiken geraffineerde suiker en sacharose als zoetmaker. Bij NFI zijn zo’n twintig bedrijven aangesloten, waaronder concerns als Bavaria, Hero, Schweppes en Unilever. Ook voor de uit België afkomstige frisdranken van Spa geldt volgens NFI dat ze vrij zijn van MPA.

Reageer op dit artikel