nieuws

Verbod op geluidsoverlast Scheveningen

Horeca

De Scheveningse boulevard is vanaf dinsdagmiddag 12.00 uur verboden terrein voor personen die geluidsoverlast veroorzaken. Burgemeester Deetman van Den Haag heeft een noodverordening ingesteld wegens de aanhoudende klachten over keiharde muziek uit geparkeerde auto’s. Dat meldde zijn woordvoerder maandag 22 juli.

Deetman gebruikt de noodverordening omdat volgens hem de ‘gewone’ wettelijke middelen niet voldoende zijn. Vanaf dinsdag mogen agenten bekeuringen uitschrijven tegen degenen die zich niet aan het verbod houden.

Het zijn voornamelijk jongeren die de hinder veroorzaken. Enkele weken geleden ergerden omwonenden zich zo heftig dat de politie nog net een vechtpartij kon voorkomen. ‘De openbare orde was daar in gevaar’, aldus Deetman. De jongeren creëren verder onveilige gevoelens door te drinken en te voetballen tussen het wandelend publiek.

Reageer op dit artikel