nieuws

Automobiliste rijdt man op terras dood

Horeca

Een 46-jarige inwoner van Zuidlaren is dinsdagmiddag doodgereden terwijl hij op een terras aan de Stationsstraat in zijn woonplaats zat. Een andere gebruiker van het terras raakte lichtgewond.

Het ongeluk gebeurde even na 15.00 uur. De man zat met enkele andere mensen op een terras van een café toen een 89-jarige vrouw uit Emmen met haar auto de stoep opreed. De man uit Zuidlaren zat met zijn rug naar de straat en zag het onheil niet aankomen. Hij werd van achteren aangereden en raakte daarbij dodelijk gewond. Een andere terrasbezoeker raakte lichtgewond, twee anderen zagen de auto aankomen en konden op tijd wegduiken. De auto kwam pas tientallen meters verder tegen een paal tot stilstand. Volgens de bestuurster was de auto, een automaat, op hol geslagen en kon ze niet meer remmen. De politie heeft een onderzoek laten instellen naar zowel de technische staat van de auto als de rijvaardigheid van de vrouw.

Reageer op dit artikel