nieuws

Horeca Santpoort sluit deuren eerder na vechtpartij

Horeca

Vijf mensen zijn in de nacht van woensdag op donderdag na een vechtpartij tijdens de Santpoortse Feestweek in de gemeente Velsen gearresteerd. Ongeveer zestig politiemensen moesten er aan te pas komen om een eind te maken aan de ruzie. De politie verwacht donderdag meer arrestaties te verrichten, aldus een woordvoerder van de politie Kennemerland.

De vechtpartij ontstond toen een 22-jarige IJmuidenaar met een grote plastic hamer klappen uitdeelde. Een 17-jarige plaatsgenoot pikte dat niet en ging met de betrokkene op de vuist. Daarop belde een van de betrokkenen een aantal vrienden en ontstond een massale vechtpartij.

Politiemensen van omliggende korpsen moesten assistentie verlenen. Verscheidene politiemensen kregen klappen en vijf agenten raakten lichtgewond. De vijf verdachten zijn allen IJmuidenaren van 30, 24, 23, 22 en 21 jaar oud.

Naar aanleiding van de massale vechtpartij heeft de horeca in Santpoort in overleg met de gemeente besloten de deuren eerder te sluiten. Donderdagavond gaan de cafés om 00.30 uur dicht, een halfuur eerder dan gebruikelijk. Vrijdagavond sluiten de deuren om 1.00 uur in plaats van 2.00 uur, zaterdagavond blijft de sluitingstijd van 00.00 uur ongewijzigd.

Reageer op dit artikel