nieuws

Inval ‘Brussel’ bij Heineken en Carlsberg

Horeca

De Europese Commissie is onverwacht op bezoek gekomen bij Heineken en de Deense branchegenoot Carlsberg, aldus een korte mededeling van de Commissie. De inval is gedaan in het kader van een langer lopend onderzoek naar verboden onderlinge afspraken. De zaak speelt al sinds het voorjaar van 2000.

Functionarissen deden toen invallen bij Heineken en Carlsberg, en ook bij andere brouwers. De Commissie verdenkt Heineken en Carlsberg ervan dat zij afspraken hebben niet intensief actief te zijn in elkaars thuismarkten. Het anti-kartelonderzoek spitst zich toe op de periode 1993-1996.

Heineken ontkent dat er sprake is van kartelvorming en onthoudt zich van verder commentaar. Volgens de Commissie hebben beide bedrijven netjes meegeholpen bij het onderzoek donderdag.

Reageer op dit artikel