nieuws

Keuringsdienst kraakt hygiëne shoarmatent

Horeca

De Keuringsdienst van Waren kraakt de hygiëne in shoarmazaken. Bij een onderzoek onder 256 zaken in Zuid-Holland en Zeeland bleek dat liefst 70 procent de hygiëneregels overtreedt.

Bederfelijke goederen worden niet op de juiste manier bewaard, de koeling van etenswaren is onvoldoende en het niveau van schoonmaken is beneden peil, zo laat de Keuringsdienst weten op basis van de onderzoeksresultaten. De dienst gaat naar aanleiding hiervan het aantal controles fors opvoeren. Koninklijke Horeca Nederland reageert geschokt op de uitkomsten van het onderzoek. ‘De voedselveiligheid moet goed zijn geregeld, niet alleen in shoarmazaken, maar in álle horecagelegenheden’, zegt J. van der Weerd van de sector fastfood- en ijsbedrijven van de belangenbehartiger.

Reageer op dit artikel