nieuws

KHN: ‘Horecaondernemers zijn formulieren beu

Horeca

Het bijhouden van de administratievepapier-winkel bederft voor veel horecaondernemers de zin in het ondernemen.’Ik krijg steeds meer signalen van ondernemers die overwegen te stoppen methun horeca-bedrijf. Ze zijn het zat om tientallen formulieren in te moetenvullen en urenlang met hun boekhouder te moeten overleggen’, aldus directeurJeu Claes van Koninklijk Horeca Nederland.

‘Horecamensen willen ondernemen,mensen gastvrij ontvangen. Ze runnen geen administratiekantoor voor deoverheid.’ Koninklijk Horeca Nederland roept het kabinet Balkenende op om deadministratieve lastenverlichting serieus aan te pakken.

Van alle ondernemers in het midden- en kleinbedrijf vullen de horecaondernemers demeeste formulieren in. De administratieve lastendruk in de horecasector isbijna vier keer zo hoog dan bij een gemiddeld bedrijf.

Uit de Monitor Administratieve Lasten van het onderzoeksinstituut EIM blijkt dat de totaleadministratieve lasten vorig jaar met 6,8% zijn toegenomen.

Reageer op dit artikel