nieuws

Noodweer in Italië en op Mallorca

Horeca

Hotelgasten in Midden-Italië en het Spaanse eiland Mallorca hebben zaterdag last gehad van onweer en zware regenval. Straten liepen onder en op sommige plaatsen viel de stroom uit.

Op Mallorca geldt 10 augustus (San Lorenzo) als de warmste dag van het jaar, maar dit jaar moesten vakantiegangers soms door overstroomde straten en parkeergarages waden. Vooral de stadjes Llucmajor en Felanitx werden door de wateroverlast getroffen. Ook in S’Arsenal stonden om de bekende strandtent Ballermann straten blank. Er waren geen persoonlijke ongelukken.

Rome en omgeving werd door hevig onweer getroffen. Talrijke kelders liepen onder en vele straten werden onberijdbaar, doordat bomen omvielen. In de Italiaanse hoofdstad liepen stations van de ondergrondse onder en drong het water twee ziekenhuizen binnen. Bij de stad Tarquinia moesten twee campings worden ontruimd. Het luchtverkeer op het internationale vliegveld Fiumicino liep aanzienlijke vertragingen op. Italiaanse meteorologen verwachten zondag nog meer stevige buien. Ook het zuiden loopt dan kans op wateroverlast.

Slecht weer hinderde ook de elfde Street Parade in de Zwitserse stad Zürich. Voorzien van paraplu’s en regenjassen trokken duizenden dansliefhebbers op de klanken van techno, house, hardcore of trance door de straten. Door het slechte weer waren er ongeveer 650.000 mensen naar het festijn gekomen, aanzienlijk minder dan de verwachte een miljoen.

Reageer op dit artikel