nieuws

Roermond wil preventief fouilleren in uitgaanscentrum

Horeca

Als wapen in de strijd tegen het terugkerende geweld in het uitgaanscentrum wil Roermond preventief fouilleren. Het college van burgemeester en wethouders bereidt een raadsvoorstel voor dat dit mogelijk maakt. Dat heeft het college zaterdag 24 augustus laten weten op vragen van de VVD-fractie uit de gemeenteraad.

Roermond loopt vooruit op een wetswijziging die fouilleren mogelijk maakt, aldus het college. De VVD stelde vragen naar aanleiding van een massale vechtpartij eind juli op de Veldstraat in Roermond. Daarbij voelden politieagenten zich door een groep jongeren dermate in het nauw gebracht, dat ze zich terugtrokken naar het politiebureau. Enkele agenten raakten gewond.

Het college zegt alle wettelijke middelen aan te grijpen om het geweld te keren. De Veldstraat werd al in het oog gehouden door cameratoezicht. De VVD wil dat er in het weekeinde meer agenten worden ingezet. Volgens burgemeester en wethouders is dit echter niet mogelijk. ‘Die zijn er gewoon niet’, aldus het college. Inmiddels hebben zes jongeren van burgemeester H. Kaiser een straatverbod gekregen voor het uitgaansgebied.

Anderhalf jaar geleden stelden burgemeester en wethouders een maskerverbod in tijdens het carnaval. Groepen jongeren met bivakmutsen hadden namelijk de carnavalsvreugde in het uitgaanscentrum verstoord.

Reageer op dit artikel