nieuws

Café uit Amélie Poulain verkocht

Horeca

Het Parijse café annex tabakszaak ‘Les Deux Moulins’ dat in de hele wereld beroemd is geworden door de film ‘Le fabuleux destin d’Amélie Poulain’ van Jean-Pierre Jeunet, is verkocht. Dat heeft de eigenaar van het café-tabac, Claude Labbé, zondag bekendgemaakt.

Wie ‘Les Deux Moulins’ aan de Rue Lepic 15 op Montmartre heeft gekocht, wilde Labbé niet zeggen. Wel verzekerde hij de fans van Amélie, serveerster in het café, dat het interieur en de sfeer onaangetast zullen blijven. Sommigen waren bang dat er een fastfoodzaak zou komen.

‘Le fabuleux destin d’Amélie Poulain’ was vijfmaal genomineerd voor een Oscar, maar kreeg er geen. Wel kreeg de film vier Césars, de belangrijkste Franse filmprijs. De film draait nog steeds in de Nederlandse bioscopen. Ook in de Verenigde Staten was hij een enorm succes, uitzonderlijk voor een niet-Engelstalige film.

Reageer op dit artikel