nieuws

Wild zwijn zaait paniek in hotellobby

Horeca

Een wild zwijn heeft paniek gezaaid in de lobby van een hotel in de Roemeense badplaats Mamaia. Vakantiegangers vluchtten in paniek toen het dier de hal binnenrende, meldde het persbureau Mediafax dinsdag.

Daarna stormde het wilde zwijn de kamer van de boekhoudster binnen. Die aarzelde geen moment en sloot het dier op, waarna zij de politie waarschuwde. Toen die arriveerde, bleek het dier via een raam ontsnapt te zijn.

Kort daarvoor had de politie een wild zwijn doodgeschoten dat in een woonwijk van de vlak bij Mamaia gelegen stad Constanza rondliep. Volgens de plaatselijke jagersvereniging zijn de dieren vermoedelijk afkomstig uit een bos dat wordt omgehakt om plaats te maken voor huizen. Politie en jagers hebben afgesproken de zwijnen te vangen en over te brengen naar een gebied waar zij beter op hun plaats zijn dan aan het strand.

Reageer op dit artikel