nieuws

1300 hotelkamers meer in Amsterdam

Horeca

Dit jaar en volgend jaar krijgt Amsterdam er ruim 1300 hotelkamers bij. Voor de volgende drie jaar staan nog eens 3400 nieuwe kamers gepland. Daarmee lijkt het tekort aan hotelkamers in de hoofdstad in 2006 opgelost.

De gemeente Amsterdam zoekt sinds 1999 ruimte voor 5000 nieuwe hotelkamers. De hoofdstad kan de toeristen en vooral congresgangers nu nauwelijks bergen. In een rapport van het college van burgemeester en wethouders over uitbreiding van hotelcapaciteit staan de oplossingen.

De aanslagen van 11 september in de Verenigde Staten hebben wel enige invloed op de bezettingsgraad van de Amsterdamse hotels, maar niet op de uitbreidingsplannen. Deskundigen spreken van zeer gunstige vooruitzichten voor de Amsterdamse hotelmarkt op de langere termijn.

De extra bedden komen vooral aan de randen van de binnenstad en in de stadsdelen. Het is beleid van de gemeente Amsterdam om het toerisme in de hoofdstad meer te spreiden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels