nieuws

Beursmalaise treft Tilburgs restaurant

Horeca

De koersval op de beurs in Amsterdam is niet alleen voor beleggers een slechte zaak, ook voor het Tilburgse restaurant Auberge du Bonheur heeft de malaise financiële gevolgen. Het restaurant biedt vanaf zaterdag een vast menu aan tegen een prijs die bepaald wordt door de actuele stand van de AEX-index. Bij het bedenken van deze actie leek 330 punten een redelijk peil en 33 euro een redelijke prijs voor het viergangen-diner, dat normaal voor 40 euro op de kaart staat. Een leuk lokkertje voor de klanten, waar Auberge nog geld aan zou overhouden.

Bij de huidige koersen komt de prijs van het menu echter op 28 euro. ‘Dat is geen vetpot’, moet restauranteigenaar P. Verbunt toegeven. Bij dit prijsniveau legt hij geld toe op de zalmfilet, eendenpoot, kalfslende met kaasplateau toe. ‘Dit moet geen twee weken gaan duren.’

De beursmalaise is voor Verbunt echter geen reden om de actie af te blazen. Hij is van plan met de actie door te gaan totdat de AEX weer op 400 punten staat. Hij realiseert dat dit uithoudingsvermogen vereist. ‘Met dit sentiment duurt dat zeker meer dan een jaar.’

Reageer op dit artikel