nieuws

Biologische melk verkrijgbaar bij McDonald’s in Engeland

Horeca

Alle vestigingen van McDonald’s in Groot-Brittannië verkopen vanaf begin februari biologische melk. Dit vanwege de toenemende vraag van consumenten naar dit product. McDonald’s vervaardigt de milkshakes en ijsjes nog wel op basis van non-biologische bestanddelen.

De fastfoodketen begint met één productintroductie per keer, omdat het nog niet zeker is of leveranciers van biologische producten aan de vraag kunnen voldoen. In augustus 2002 zijn de restaurants in Zweden al begonnen met de verkoop van biologische melk en ijsjes.De introductie van biologische melk is het gevolg van de grotere bewustwording van consumenten dat fastfood ongezond is. In de Verenigde Staten hebben diverse particulieren naast McDonalds’s ook de fastfoodketens Wendy’s, KFC en Burger King aangeklaagd voor hun zwaarlijvigheid. In Groot-Brittannië kampt McDonald’s nog steeds met wantrouwen van consumenten vanwege de BSE-crisis.

Reageer op dit artikel